Gitaarduo

Jan Guichelaar

 

speelt vanaf zijn twaalfde jaar gitaar en is begonnen in diverse popbandjes. Hij heeft lange tijd basgitaar gespeeld in een symfonische rockband in het noorden van het land en ging op zijn 28e jaar naar het conservatorium om compositie en klassiek gitaar te studeren. Gitaardocent was Louis Gall en voor lichte muziek Jim ten Boske.

Hierna heeft hij naast zijn werk als grafisch vormgever lange tijd gitaarles gegeven.

 

Diverse werken van zijn hand zijn uitgegeven bij Donemus, Tierolff, Rieks Sodenkamp en Elgo Productions. Naast composities voor gitaar heeft hij ook veel kamermuziek geschreven met verschillende bezettingen.

 

Hij was van 1990 tot 1998 sologitarist bij de achterhoekse dialect rockband ‘Op Drift’ en werkte daarnaast mee aan diverse projecten, o.a. ‘Platero y Yo’ voor verteller en gitaar.

 

Rob Besselink

 

begon rond z’n veertiende met gitaarspelen en na twee jaar les aan de muziekschool bij Hans Sullewsky volgde een toelatingsexamen aan het Twents Conservatorium, waar hij klassiek gitaarles kreeg van achtereenvolgens Henk Westhiner, Edith Leerkes en Louis Gall (bij wie hij afstudeerde). In de laatste fase van zijn studie kreeg hij ook nog lessen in lichte muziek van Jim ten Boske. Samen met Louis Gall zette Rob een nieuwe opleiding gitaar allround op, waarin hij zelf als eerste afstudeerde met een programma van barok tot en met jazz.

 

Tijdens z’n studie begon Rob – gemotiveerd door het mannenkoor van het conservatorium - ook te zingen. Eerst als tweede tenor in een a capellakwartet, later als solist in verschillende pop- en jazzbands, waar hij meestal ook de gitaarpartijen verzorgde.

Het repertoire van het duo met Jan Guichelaar is hoofdzakelijk klassiek met een deel lichte muziek.

 

Op dit moment maakt Rob deel uit van het kwartet Symply Strings, dat instrumentale, slagwerkloze  versies van popklassiekers speelt. Daarnaast begeleidt hij vocalisten en koren. Behalve in zijn privélespraktijk in Enschede, geeft Rob ook nog les aan het gitaarensemble van de Kunstklas Muziek aan het Kottenpark College.

 

 

Rob Besselink

 

Studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium bij Louis Ignatius Gall.

Jan Guichelaar

 

Studeerde compositie en gitaar aan het Twents Conservatorium bij Louis Ignatius Gall, Jim ten Boske en David Rowland.